Reseptit

By Päänaatti on marraskuu 7, 2011 in Uncategorized with No Comments

Reseptit

Tässä on reseptit koko perheelle ateriaksi. Valmistaminen onnistuu hyvällä yhteispelillä. Muistattehan että veisten kanssa työskentely, paistaminen ja keittäminen on aikaisten työvaiheita.

 

TUOREHERNEKEITTO

 

2 rkl voita

1 keltasipuli hienonnettuna

500 g pakasteherneitä

2 rkl tuoretta minttua

1 l kasvislientä

suolaa, pippuria

4 salaatinlehteä

 

Sulata voi kattilassa ja hauduta sipulia miedolla lämmöllä noin kolme minuuttia. Lisää herneet, minttu ja liemi. Keitä hiljaisella lämmöllä reilu viisi minuuttia. Lisää salaatinlehdet ja mausta. Soseuta sauvasekoittimella.

 

MUNAKOISOPAISTOS PYÖRTYNYT IMAAMI

 

2 munakoisoa 1cm paksuina siivuina

3 tomaattia pieninä kuutioina

1 valkosipulin kynsi siivuina

1 keltasipuli silputtuna

1 dl oliiviöljyä

200 grammaa feta raastettuna

suolaa, pippuria, timjamia

 

Ripottele munakoisosiivujen päälle suolaa, jotta niistä lähtee vettä pois. Käännä siivut puolen tunnin päästä ja laita toisellekin puolelle suolaa. Kuivaa siivuja talouspaperilla.  Laita öljyä paistinpannuun ja paista munakoisosiivut molemmilta puolilta kullan ruskeiksi. Tämä työvaihe täytyy jättää aikuisten hommaksi. Paistetut siivut kannattaa taas laittaa talouspaperin päälle jäähtymään.

 

Purista tomaattikuutioista neste nyrkissä pois. Laita kasariin hieman öljyä ja kuullota sipuleita hetki kuumassa öljyssä. Lisää tomaatit ja mausta suolalla ja pippurilla ja timjamilla. Hauduta seosta miedeolla lämmöllä ja anna maustua. (talvella tomaatteihin voi lisätä myös ripauksen sokeria)

 

Laita uunivuokaan yksi kerros munakoisosiivuja, lisää kerros tomaattikastiketta ja kerros fetaa. Jatka niin monta kerrosta kun aineita riittää, mutta päälle ei kannata jättää fetaa (ettei se pala uunissa mustaksi)

 

Laita munakoisopaistos uuniin 180 asteiseen uuniin noin puoleksi tunniksi.

 

 

Comments are closed

ylös
http://www.canadagooseonsale.be http://www.troilus.es http://www.maclorry.be https://www.styleandthecity.nl